Doorgaan naar hoofdcontent

Wat te doen in Kroatië

Over Kroatië

Kroatië maakt nogal een plons. Met raften en kajakken van klasse 3 en 4 op rivieren die door weelderige bossen stromen, en kajakken op zee aan de kust, is het de perfecte plek om te peddelen. Voor een ander tempo duik je in het scheepskerkhof van de Adriatische Zee, klauter je over kalkstenen kliffen of vaar je tussen 1200 eilanden.

Wat te doen in Kroatië, welke Kroatische wijn te proeven


Je vakantieverblijf in Kroatië kun je nog aangenamer maken door het te combineren met een van de tientallen prachtige Kroatische wijnen zoals de witte wijnen PosipGrasevinaPinot Grigio, de gebalanceerde wijn uit Istrië de Malvazija of de rode wijnen Plavac MaliFrankovkaCabernet Sauvignon of de smaakmaker uit Istrië de Teran.

Als uw mediterrane fantasie zwoele dagen inhoudt op zandstranden, naast saffierwater, met uitzicht op middeleeuwse stadsmuren, dan voldoet Kroatië aan alle eisen. De Adriatische kust is bezaaid met zandstranden , rotsachtige landtongen en beroemde ommuurde steden uit het hoogtepunt van het Venetiaanse rijk. Het is de visie van de Middellandse Zee, en veel regio's zijn tot nu toe ongeschonden door resortstroken en villaontwikkelingen.

Als primeur is de met eilanden bezaaide kustlijn van Kroatië onbetwistbaar de belangrijkste attractie. Afgezet tegen een oogverblindend wit kiezelstrand, schitteren de wateren met een bijna juweelachtige intensiteit in de kleuren smaragd en saffier. Maar wend je blik af van het glinsterende water en de kans is groot dat een almachtige berg in zicht komt. De kalkstenen karstlandschappen van Kroatië zijn een wonderland van steile bergtoppen, spelonken, rivierkloven, watervallen en belachelijk pittoreske meren.

Populaire posts van deze blog

De beste wijn voor ... Antipasti

Noem het antipasti, meze of tapas, deze klassieke voorgerechtspreuk is een raadsel: welke enkele wijnparen met de smaken van Caprese salades, gezouten vlees, artisjokken, olijven, auberginespread en alles wat een chef-kok antipasti zou kunnen overwegen? Voor één keer is het geen Champagne. De beste wijn voor de wilde smaken is droge sherry, de licht versterkte witte wijn uit de regio Jerez van Spanje. Stop niet met lezen - we hebben het niet over de romige, ziekelijke zoete sherry's van weleer, aanbeden door oma's wereldwijd. We hebben het over droge, amandel- en citroengeurende gietingen die helder, verfrissend en getint zijn met zoute mineraliteit. Met de label "Fino" of "Manzanilla" zijn droge sherry's de beste vriend van een knabbelaar en een perfecte combinatie voor alle dingen antipasti - van prosciutto-ingepakte meloen tot gegrilde groenten tot zelfs kaas - dankzij de prachtige combinatie van zuren en mineraliteit van sherry. Sherry is gem...

Hoe wordt rode wijn gemaakt

Rode wijn is een wijn die ontstaat door most van blauwe druiven enige tijd met de druivenschillen te laten vergisten. De kleurstoffen in de druivenschil geven de wijn de rode kleur. De variatie in roodtint wordt mede bepaald door het druivenras, maar kan ook gedurende de lagertijd veranderen.  Geschiedenis van rode wijn  Het oudste bewijs voor de productie van wijn is een achtduizend jaar oude persfabriek in de buurt van Damascus . Andere tekens komen uit Iran en Mesopotamië ( 5e millennium voor Christus ) . Rode wijn staat al sinds de oudheid bekend als een belangrijke drank en medicijn. Het werd onder andere voorgeschreven door Hippocrates 400 voor Christus voor aandoeningen van het cardiovasculaire systeem. Oogst van de druiven Het is belangrijk om de oogst uit te voeren op het juiste moment van rijping van de vruchten van de wijnstok . Meestal worden groene of beschadigde trossen tijdens de oogst weggegooid, zodat ze de smaak van de resulterende wijn niet beïnvloeden. Tros...