Doorgaan naar hoofdcontent

De verschillen tussen Merlot en Cabernet Sauvignon

Het grote verschil tussen Merlot en Cabernet Sauvignon

Merlot en Cabernet Franc, het zijn de twee meest populaire rode wijnen in Amerika, maar veel mensen weten niet wat ze allemaal uniek en uniek maakt, of waarom je misschien de voorkeur geeft aan elkaar, dus we zijn hier om te helpen.

Natuurlijk zijn beide wijnen geweldig met voedsel, vooral vlees, maar elk heeft zijn eigen set kenmerken, en het zijn deze verschillen die de wijnen perfect maken om samen te mengen, zoals gebeurt bij het maken van Bordeaux, omdat wanneer hun individuele eigenschappen worden gecombineerd ondersteuning elkaar op een echt heerlijke manier.

Merlot en Bordeaux

Zowel Merlot als Cabernet werden geboren in Bordeaux, Frankrijk en ze kwamen al snel de beroemde wijnstreek domineren, maar afhankelijk van aan welke kant van de Gironde rivier je leeft, heb je meer kans om meer Cabernet of meer Merlot te verbouwen. Hier is een overdreven vereenvoudiging van hoe het allemaal begon: toen de druiven voor het eerst groeiden, vonden mensen op de linkeroever van de rivier dat hun land beter geschikt was voor het kweken van Cabernet, dus werd het de dominante druif in hun gewas. Dat vertaalde zich toen naar Cabernet en werd de dominante druif in hun Bordeaux-melanges en resulteerde zo in de creatie van "linkse" Bordeaux. De wijnbouwers die op de rechteroever woonden, voelden dat hun land beter geschikt was voor Merlot, dus dat is de druif waarvan ze meer groeiden en die dominant werden toen ze Bordeaux maakten, en zo Bordeaux op de "juiste oever" creëerden. Dus, als je merkt dat je meer een fan bent van Cabernet of Merlot, vraag het dan aan je wijnwinkel voor respectievelijk hun linker of rechter bank Bordeauxs.

Er zijn redenen om zowel Merlot als Cabernet lief te hebben, maar vraag een wijnboer in Bordeaux en zij zullen duidelijk de voorkeur geven aan elkaar, meestal afhankelijk van waar ze hun wijn verbouwen!

Kleine merel

Merlot, ook bekend als "de kleine merel", is de zachtere en soepelere van de twee druiven. Het wordt vaak omschreven als sappig met smaken van chocolade en kersen, en we vinden het absoluut heerlijk naast een cheeseburger of steak frites. Merlot wordt vanwege deze kenmerken beschouwd als meer een aangename of "easy drink" wijn, en in een blend waar het de dominante druif is, zorgen de zachte fruitsmaken ervoor dat de wijn op veel jongere leeftijd goed smaakt, reden waarom wijnmakers hou ervan.

Cabernet Sauvignon daarentegen is de oudere en agressievere broer of zus. De druif is veel meer tannine, wat betekent dat je je mond dat droge gevoel zal geven, en er wordt vaak gezegd dat het een sterke "ruggengraat" heeft, wat gewoon een andere manier is om te zeggen dat het stevig en krachtig is, in staat om op te staan
voor rijke gerechten zoals een porterhouse of gestoofde korte ribben. Cabernet is een druif die zeer oud is en vaak zullen wijnmakers zeggen dat wijnen die met de druif gemaakt worden, meer tijd nodig hebben om in de fles te rijpen voordat ze worden geopend, omdat de tannines van de wijn jong kunnen zijn en zeer agressief kunnen zijn. Een andere manier om de smaken te verzachten als de tannines te sterk zijn, is door de wijn ongeveer dertig minuten te decanteren, zuurstof te laten verzachten.

De ene druif is beter dan de andere, ze zijn gewoon anders, maar dat maakt ze uniek, waardoor ze ook absoluut heerlijk en extreem populair zijn.

Populaire posts van deze blog

Wat is het verschil tussen Syrah, Shiraz en Petite Sirah?

Syrah. Shiraz. Petite Sirah. Deze wijnen klinken vergelijkbaar, waardoor mensen in de war raken over het verschil tussen de drie. Syrah en Shiraz druiven Syrah en Shiraz zijn exact dezelfde druif, net zoals Pinot Grigio en Pinot Gris ook dezelfde druif zijn. Dus, of je nu een wijn drinkt genaamd Syrah of een wijn genaamd Shiraz, de wijn is gemaakt van dezelfde druif. In Frankrijk wordt de druif Syrah genoemd, terwijl de druif in Australië Shiraz wordt genoemd. Over het algemeen geldt dat als uw label Shiraz zegt, de wijn uit Australië komt. De meeste producenten over de hele wereld volgen de Fransen en noemen de druif Syrah, maar er zijn een paar uitzonderingen. Syrah wordt uitgesproken als Sih-RAH. Shiraz wordt uitgesproken als sher-AS (rijmt op jazz). Hoewel Syrah en Shiraz dezelfde druif zijn, maken ze stilistisch heel verschillende wijnen. De meerderheid van de Australische Shiraz heeft de neiging om buitengewoon vruchtbaar te zijn, met zeer rijpe, bijna jammy fruitsmaken. Me

De beste wijn voor ... Antipasti

Noem het antipasti, meze of tapas, deze klassieke voorgerechtspreuk is een raadsel: welke enkele wijnparen met de smaken van Caprese salades, gezouten vlees, artisjokken, olijven, auberginespread en alles wat een chef-kok antipasti zou kunnen overwegen? Voor één keer is het geen Champagne. De beste wijn voor de wilde smaken is droge sherry, de licht versterkte witte wijn uit de regio Jerez van Spanje. Stop niet met lezen - we hebben het niet over de romige, ziekelijke zoete sherry's van weleer, aanbeden door oma's wereldwijd. We hebben het over droge, amandel- en citroengeurende gietingen die helder, verfrissend en getint zijn met zoute mineraliteit. Met de label "Fino" of "Manzanilla" zijn droge sherry's de beste vriend van een knabbelaar en een perfecte combinatie voor alle dingen antipasti - van prosciutto-ingepakte meloen tot gegrilde groenten tot zelfs kaas - dankzij de prachtige combinatie van zuren en mineraliteit van sherry. Sherry is gem

Pinot Grigio en Pinot Gris de verschillen en gelijkenissen

Hoewel Pinot Grigio en Pinot Gris dezelfde druif kunnen zijn, is het enigszins passend dat er twee verschillende namen bestaan, omdat de druif twee totaal verschillende wijnstijlen kan maken. Terwijl Pinot Grigio uit Italië vaak eenvoudig en verfrissend is, is Pinot Gris uit de Elzas intens geconcentreerd en veelzijdig, met smaken zoals witte bloem, honing, appeltaart, paddenstoelen en exotische kruiden. Elzasser Pinot Gris, hoewel het zeker droog kan zijn, heeft vaak wat restsuiker en kan behoorlijk vol zijn. Pinot Grigio / Pinot Gris / Pinot Sivi Druiven Italiaanse Pinot Grigio is een van de meest alomtegenwoordige, catch-all witte wijnen . Hoewel Pinot Grigio in feite dezelfde druif is als de Pinot Gris die het vaakst wordt gezien in de Elzas en Oregon, voorspelt de verschillende spelling een andere stijl van wijn. Een neutrale druif, Pinot Grigio heeft de neiging vrij zacht te zijn zonder de scherpe zuurgraad van andere internationale witte variëteiten. Hoewel het een rondere wij