Doorgaan naar hoofdcontent

Wat is Cabernet Sauvignon? Een gids

Wat is Cabernet Sauvignon? Een gids


In de zeventiende eeuw vond in het zuidwesten van Frankrijk een toevallige broedplaats plaats tussen een rode Cabernet Franc-druivenplant en een witte Sauvignon Blanc-druivenplant en werd daarmee de populairste druif voor rode wijn onder de Amerikaanse wijndrinkers: Cabernet Sauvignon.

Cabernet Sauvignon is een rode druifras dat bekend staat om zijn dikke, duurzame schil en de weerstand van de wijnstok tegen de elementen. Na de geboorte van de druif, werden de Cabernet Sauvignon-variëteiten in delen van Frankrijk overgenomen door wijnmakers die op zoek waren naar duurzamere planten die relatief gemakkelijk te kweken waren, en de druif vond zijn kampioen in de regio Bordeaux.

Het was eigenlijk niet bewezen dat Cabernet Sauvignon tot 1996 werd geboren uit Cabernet Franc en Sauvignon Blanc door wijnonderzoekers van UC Davis.

De wijnboeren in Bordeaux waren dol op de gezonde tannines van de druif, wat betekende dat de wijn vele jaren in de fles kon blijven evolueren. Ze besloten ook dat het ongelooflijk goed reageerde op tijd doorbrengen op eikenhout, want de eik bracht prachtige nieuwe smaken tevoorschijn. Het resultaat was een wijn met een volle body en een gemiddelde zuurgraad die fantastisch was om met eten te drinken. Terwijl ze begonnen te spelen met de variëteit, begonnen ze het te mengen met andere druiven, zoals Merlot, en creëerden ze de beroemdste wijnmix ter wereld: de Bordeaux-blend.

Naarmate de Bordeaux-wijnmix evolueerde tot een van 's werelds beroemdste en meest begeerde wijnen, spreidde het merk Bordeaux zich over de hele wereld uit en met de pers voor Bordeaux ging het de Cabernet Sauvignon-druif. Toen de naam van de druif zich verspreidde en meer mensen over de hele wereld het begonnen te verbouwen, namen velen het over naar Cabernet Sauvignon, de grote kolonisator, aangezien het de meest geplante druif ter wereld werd, totdat Merlot het in de jaren negentig overnam.

Afgezien van zijn succes in Bordeaux, zag Cabernet Sauvignon zijn reputatie nog verder toen hij werd geplant in Californië. In 1976 versloeg een cabernet-sauvignon uit de hertenvijver in de Napa-vallei de Bordeaux-kastelen in het 1976-arrest van Parijs in een blinde smaaktest. Vanaf dat moment werd California Cabernet Sauvignon de wereld in gelanceerd en werd het besteld bij steakhuizen over de hele wereld.

Cabernet Sauvignon
Als een wijn, staat Cabernet Sauvignon bekend om zijn donkere kleur, full body en een alcoholgehalte dat is meer dan 13,5%, met de meeste Cabernet Sauvignons, vooral die uit plaatsen zoals Californië, Australië en Chili, meer als 14,5% en soms zelfs meer dan 15%. De wijn is droog (niet zoet) en heeft een gezond niveau van tannine, daarom droogt je mond uit als je eraan nipt. Veel mensen die Cabernet Sauvignon drinken, zeggen dat ze altijd een smaak van groene peper in de wijn proeven, samen met tabak, cassis en donkere vruchten zoals kersen, samen met een vleugje vanille die afkomstig is van de rijping van de wijn in de eik.

Cabernet Sauvignon is een wijn die moet worden gedronken met voedsel, gezien de zuurgraad, tannines en alcohol. We denken niet dat er een vaste regel is voor het drinken van wijn met eten, je drinkt wijn die je lekker vindt met eten dat je graag eet, maar Cabernet Sauvignon is zonder twijfel een wijn die het beter doet met eten dan zonder eten, als zodanig, het kan overweldigend zijn.

Populaire posts van deze blog

De beste wijn voor ... Antipasti

Noem het antipasti, meze of tapas, deze klassieke voorgerechtspreuk is een raadsel: welke enkele wijnparen met de smaken van Caprese salades, gezouten vlees, artisjokken, olijven, auberginespread en alles wat een chef-kok antipasti zou kunnen overwegen? Voor één keer is het geen Champagne. De beste wijn voor de wilde smaken is droge sherry, de licht versterkte witte wijn uit de regio Jerez van Spanje. Stop niet met lezen - we hebben het niet over de romige, ziekelijke zoete sherry's van weleer, aanbeden door oma's wereldwijd. We hebben het over droge, amandel- en citroengeurende gietingen die helder, verfrissend en getint zijn met zoute mineraliteit. Met de label "Fino" of "Manzanilla" zijn droge sherry's de beste vriend van een knabbelaar en een perfecte combinatie voor alle dingen antipasti - van prosciutto-ingepakte meloen tot gegrilde groenten tot zelfs kaas - dankzij de prachtige combinatie van zuren en mineraliteit van sherry. Sherry is gem

Hoe wordt rode wijn gemaakt

Rode wijn is een wijn die ontstaat door most van blauwe druiven enige tijd met de druivenschillen te laten vergisten. De kleurstoffen in de druivenschil geven de wijn de rode kleur. De variatie in roodtint wordt mede bepaald door het druivenras, maar kan ook gedurende de lagertijd veranderen.  Geschiedenis van rode wijn  Het oudste bewijs voor de productie van wijn is een achtduizend jaar oude persfabriek in de buurt van Damascus . Andere tekens komen uit Iran en Mesopotamië ( 5e millennium voor Christus ) . Rode wijn staat al sinds de oudheid bekend als een belangrijke drank en medicijn. Het werd onder andere voorgeschreven door Hippocrates 400 voor Christus voor aandoeningen van het cardiovasculaire systeem. Oogst van de druiven Het is belangrijk om de oogst uit te voeren op het juiste moment van rijping van de vruchten van de wijnstok . Meestal worden groene of beschadigde trossen tijdens de oogst weggegooid, zodat ze de smaak van de resulterende wijn niet beïnvloeden. Trossen druiv

Wat te doen in Kroatië

Over  Kroatië Kroatië maakt nogal een plons.  Met raften en kajakken van klasse 3 en 4 op rivieren die door weelderige bossen stromen, en kajakken op zee aan de kust, is het de perfecte plek om te peddelen.  Voor een ander tempo duik je in het scheepskerkhof van de Adriatische Zee, klauter je over kalkstenen kliffen of vaar je tussen 1200 eilanden. Wat te doen in Kroatië, welke  Kroatische wijn  te  proeven Je vakantieverblijf in Kroatië kun je  nog aangenamer maken door het te combineren met een van de tientallen prachtige  Kroatische wijnen  zoals de  witte wijnen   Posip ,  Grasevina ,  Pinot Grigio , de gebalanceerde wijn uit Istrië de  Malvazija  of de  rode wijnen   Plavac Mali ,  Frankovka ,  Cabernet Sauvignon  of de smaakmaker uit  Istrië  de  Teran . Als uw mediterrane fantasie zwoele dagen inhoudt op zandstranden, naast saffierwater, met uitzicht op middeleeuwse stadsmuren, dan voldoet  Kroatië  aan alle eisen.  De Adriatische kust is bezaaid met  zandstranden  , rotsachtige